0
Winkelwagen
€ 0,00
Levertijd 1-3 werkdagen
Gratis retour
Tijdelijk 30 dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf € 65,-

De Merken

Only Natural

Only Natural staat voor fairtrade & duurzaam. Het is hun filosofie dat de scheppende kracht van de maker een ziel geeft aan het product. Fairtrade gaat volgens hen over het bieden van perspectieven voor een volwaardig zelfstandig bestaan.Only Natural ondersteunt dan ook bedrijven die hun werknemers eerlijk loon betalen, veilige werkomstandigheden bieden en natuurlijk geen gebruik maken van kinderarbeid. Met die bedrijven maken ze afspraken en gaan er regelmatig langs voor een goede onderlinge relatie. Samen zorgen ze voor de mooiste producten. Alle producten van Only Natural zijn geïnspireerd op de traditionele werkwijze van de ambachtslieden en handwerkers. Ze richten zich op het voor de westerse consument binnen bereik brengen van originele, kwalitatieve, hoogwaardige en ambachtelijk geproduceerde artikelen. En verbeteren daarbij ook de leefomstandigheden van de Indiaanse ambachtslieden. Tegenwoordig verlaten jongeren het platteland om geld te gaan verdienen in de grote steden. Het van generatie op generatie ontwikkelde en doorgegeven meesterschap dreigt daardoor letterlijk en figuurlijk te verdwijnen. Only Natural steunt lokale initiatieven draagt daarmee bij aan het in stand houden van de eeuwenoude ambachten. Only Natural heeft diverse collecties van vooral hand gemaakte producten van natuurlijk papier, gerecyclede en andere spannende materialen. Zij werken graag met restmaterialen.

Loqi

Loqi vindt het belangrijk om tijdens het werken plezier te hebben en tegelijk mooie producten te vervaardigen, die ook nog ecovriendelijk zijn. Er werken mensen met verschillende achtergronden, talen en culturen. Een grote toegevoegde waarde omdat je zo ook veel verschillende meningen bij elkaar.

Loqi werkt samen met designers uit de hele wereld om een zo breed mogelijk assortiment opvouwbare tassen met originele prints te creëren. De filosofie hierachter? Hoe meer mensen de Loqi tassen mooi vinden, hoe meer mensen ze willen kopen en dus hoe meer mensen er bezig zijn met hergebruik. En dat laatste is natuurlijk het uiteindelijk doel. De Loqi tassen zijn allemaal ecovriendelijk en betaalbaar.

Leuk weetje:De naam Loqi is een samenvoeging van het Latijnse ‘Loci’ voor locatie en het Chinese ‘ Qi’ voor lucht en levensenergie. Het staat symbool voor de nauwe band tussen het Oosten & Westen.

Dutch Design Brand

De Dutch Design Brand staat voor duurzame, praktische producten die zich onderscheiden door eenvoud en schoonheid. Zij streven naar betaalbaar design, breed toegankelijk voor een grote groep mensen. Respect voor mens en milieu is daarbij een basisvoorwaarde.

Het ontstaan van de Dutch Design Brand

In juni 2011 werd de Dutch Design Chair geïntroduceerd in Nederland. Het stevige, duurzame krukje van karton werd in korte tijd zo’n succes in binnen- en buitenland, dat het idee ontstond voor een hele nieuwe lijn van innovatieve producten van karton. En zo ontstond de Dutch Design Brand. Door de New York Times werd de chair uitgeroepen tot ‘standout creation’. Daarnaast sleepte de Chair in 2013 ook al de Red Dot Design Award binnen.

Bob

Sober, mooi en tijdloos

De collectie Van Bob komt van de westkust van Sri Lanka. De producten zijn gemaakt van natuurlijke lagen latex en gerecycleerd papier en zand. Van Bob geeft huisvrouwen de kans een eerlijk loon bij te verdienen terwijl ze voor de kinderen zorgen.

Natuurlijk latex

Van Bob haalt zijn natuurlijke latex bij boeren die de vloeibare latex uit de rubberboom tappen. Het natuurlijke rubber heeft veel voordelen. Naast de ecologische manier van produceren is het ook nog eens volledig biologisch afbreekbaar. Het rubber wordt aangebracht en nog eens op een hoge temperatuur verwarmd. Dat brengt het vulkanisatieproces op gang dat het rubber sterker maakt en plakken verhindert. Door de individuele productie is elke pot of schaal uniek en 100% waterdicht.

Leuk weetje: Vroeger bevoorraadden de boeren de industrie (banden, gummilaarzen, zolen), maar door de opkomst van synthetische rubbers werd dit al snel een ten dode opgeschreven beroep. Door de vraag naar minder schadelijke producten zit het gebruik van natuurlijk rubber weer in de lift en worden de rubber plantages weer in gebruik genomen.

Klantenservice

Heb je vragen of opmerkingen laat het ons dan weten! Wij reageren binnen 24 uur.
                                                                    
 info@nowastedesign.nl
  06-10418388
(ma t/m za van 09:00-18:00 uur) 


 

Veilig betalenInschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
ST_ALL_PRICES  ST_INCLUSIVE  ST_TAXES   

Powered by CCV Shop software webshop