0
Winkelwagen
€ 0,00
Levertijd 1-3 werkdagen
Gratis retour
Tijdelijk 30 dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf € 65,-
merken /

Smateria

SMATERIA- Het ontstaan

Smateria is opgericht door Jennifer en Elisa. Twee Italiaanse vrouwen die elkaar bij toeval ontmoette in Columbia. Nadat ze elkaar meerdere keren gesproken hadden bleken ze beide veel dezelfde opvattingen en ideeën te hebben. Een daarvan was dat ze iets wilde doen aan het vele afval dat nergens meer voor gebruik werd zoals de netten uit de industrie, restpartijen leer en plastic tasjes. Dit was het begin van een mooie samenwerking. Samen vormde zij de ideale match. Elisa nam het creatieve en Jennifer het zakelijke gedeelte voor haar rekening. In eerste instantie zijn ze begonnen in de garage van Elisa met het maken van prototypen. Vervolgens hebben ze een businessplan gemaakt voor een werkplaats en een winkeltje en hebben zij 3 naaisters in dienst genomen om de prachtige tassen te maken. Inmiddels hebben ze 5 winkels en exporteren ze naar 19 landen wereldwijd.

One man’s trash is another man’s treasure.

De schitterende tassen van Smateria worden gemaakt van oude en afgekeurde materialen. Hiervoor gebruiken ze overgebleven stukjes leer van een meubelfabrikant, netten uit de industrie en plastic tasjes. Hergebruik van oude materialen is niet alleen sympathiek, maar ook hip!. Alle tasjes zijn van het begin tot het einde handgemaakt. Smateria wil door middel van hergebruik een tweede leven geven aan de producten. Daarom ook bovenstaande slogan.

Social Enterprise

De tassen van Smateria zijn allemaal duurzaam. Daarnaast is het voor Smateria ook heel erg belangrijk om banen te creëren waar mensen onder goede werkomstandigheden een eerlijk loon kunnen verdienen. Ze willen de werknemers bedanken voor hun inzet en het maken van de schitterende tassen. Zelfontplooiing is een van de aspecten waar ze zich erg op richten. Zo is er voor elke werknemer gratis opleiding en training en is er bibliotheek aanwezig. Het grootste deel van het personeel is vrouw en ook daar wordt rekening mee gehouden, Er is een kinderopvang en de vrouwen worden doorbetaald tijdens het zwangerschapsverlof. Verder ontvangen ze een 13e maand en krijgen ze een gratis zorgverzekering.

Smateria heeft een prachtige collectie van mooie, hippe duurzame tassen. (100%  Italian design) Een musthave voor iedere vrouw. Of je nu op zoek bent naar een clutch voor een festival, een shopper voor je boodschappen of een tas voor je laptop. Smateria heeft het allemaal! Het assortiment bestaat uit 3 verschillende lijnen; Diva, Net en Remix. Elke lijn van Smateria heeft zijn eigen specifieke kenmerken en eigenschappen. Met een tas van smateria ben je echt een trendsetter.

Fairtrade

De tassen van smateria zijn helemaal faiartrade, want de handwerkers in Cambodja krijgen een reëel loon voor hun mooie werk. Verantwoord modieus, dat is Smateria. Italiaans design van duurzame materialen tegen een prima prijs!Weergave:


Bezig met laden...
Smateria Admin
Duurzaam én Hip
29,95
Smateria Arial S
Duurzaam en Hip
39,95
Smateria Cache
Diverse kleuren
54,95
Smateria Clutch Embed
Duurzaam én Hip
24,95 44,95
Smateria Clutch Like
Duurzaam én Hip
15,00 29,95
Smateria Clutch Tide
Diverse kleuren
18,95
Smateria Eco S
Duurzaam én Hip!
29,95 49,95
Smateria Patch Zwart
Duurzaam én Hip!
34,95 54,95
Smateria Storage S Groen
Duurzaam én Hip!
34,95
Smateria Wire S
Duurzaam én Hip!
54,95

Klantenservice

Heb je vragen of opmerkingen laat het ons dan weten! Wij reageren binnen 24 uur.
                                                                    
 info@nowastedesign.nl
  06-10418388
(ma t/m za van 09:00-18:00 uur) 


 

Veilig betalenInschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
ST_ALL_PRICES  ST_INCLUSIVE  ST_TAXES   

Powered by CCV Shop software webshop